5G omrežje | Za Slovenijo brez 5G

5G omrežje

5G omrežjeRecimo NE tehnologiji na račun zdravja!5G omrežje

Moratorij na 5G omrežje je zraven wifi problematike glavna pobuda ustanovljenega Gibanja za človeku prijazno tehnologijo. 

5G omrežje. Gibanje za človeku prijazno tehnologijo upozarja, da je uvajanje 5G omrežje(a) v Sloveniji nesprejemljivo, dokler se ne preuči neodvisnih znanstvenih študij o vplivih elektromagnentih polj na zdravje.

5G Slovenija

Prepričljivi dokazi za osem različnih vrst poškodb, ki jih povzroča izpostavljenost elektromagnetnim poljem

5G omrežjePoškodbe5G omrežje

Nepremišljena uvedba 5G omrežje(a)

Tovrstna elektromagnetna polja …

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png modri možgani

Napadajo naše živčne sisteme, vključno z možgani, kar vodi do razširjenih nevroloških/nevropsihiatričnih učinkov in morda številnih drugih učinkov. Tovrsten napad na živčni sistem vzbuja visoko stopnjo zaskrbljenosti.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png modri hormoni

Motijo naše endokrine (torej hormonske) sisteme. V tem kontekstu so glavni elementi, ki nas funkcionalno razlikujejo od enoceličnih bitij, naše živčevje in naši endokrini sistemi in tudi preprost planaria črv potrebuje oboje. Posledice motenj obeh regulativnih sistemov so izjemne in spregledati tovrstne ugotovitve je preprosto nepredstavljivo.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png moder atom

Ustvarjajo oksidativni stres in poškodbe prostih radikalov, ki imajo osrednjo vlogo pri tako rekoč vseh kroničnih boleznih.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png moder dnk

Napadajo DNK naših celic, pri čemer prihaja do lomljenj enojnih in dvojnih verig celične DNK in oksidacije baz v naši celični DNK. Slednje povzroča raka in tudi mutacije v zarodnih celicah, kar bo povzročilo mutacije v prihodnjih generacijah.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png modra celica

Ustvarjajo povišane ravni apoptoze (programirane celične smrti), dogodkov, ki so zlasti pomembni pri povzročanju nevro-degenerativnih bolezni in neplodnosti.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png moder plodnost

Nižajo moško in žensko plodnost, nižajo spolne hormone, nižajo libido, zvišajo stopnjo spontanih splavov in, kot že rečeno, napadajo DNK v spermijih.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png moder kalcijev ion

Proizvajajo previsok nivo kalcija znotraj celic [Ca2 +]i in prekomerno signalizacijo kalcija.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - png modra pentlja, boj proti raku

Napadajo celice naših teles in na ta način povzročijo raka. Tovrstni napadi naj bi delovali preko 15 različnih mehanizmov, ki povzročajo raka.

Martin L. Pall

Avtor poškodb:

prof. dr. Martin L. Pall, zaslužni profesor biokemije in osnovnih medicinskih znanosti.

5G omrežje

5G omrežje | Za Slovenijo brez 5GOmrežje 5G5G omrežje | Za Slovenijo brez 5G

5G omrežje

Telekomunikacijske družbe napovedujejo skorajšnjo uvedbo 5G omrežja. Ta tehnologija naj bi omogočila hitrejši prenos podatkov in neskončne možnosti povezovanja pametnih naprav. Obljubljajo nam prehod v kibernetsko dobo, ki bo pripeljala samovozeče avtomobile in stvari, ki se bodo lahko povezale v 5G omrežje.

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - ikona modra ura

24/7/365 izpostavljenost sevanju

V primeru, da se načrti industrije 5G uresničijo, se nihče nikjer na Zemlji ne bo mogel izogniti deset do sto-krat večjim stopnjam radiofrekvenčnega sevanja od obstoječega. Izpostavljeni bomo 24 ur na dan in 365 dni na leto.

Vir: Mednarodni apel PDF

Slovenija 5G | Za Slovenijo brez 5G - png modri oddajniki

Večja gostota oddajnikov in usmerjevalnikov

Zvezna komunikacijska komisija (FCC) ocenjuje, da bo milijone brezžičnih oddajnikov postavljenih tik pred našimi domovi. Omrežje 5G ne bo zamenjalo obstoječih brezžičnih tehnologij 3G in 4G, temveč bo k njim dodalo še dodaten sloj, kar bo močno povečalo sevalne obremenitve.

Vir: Environmental Health Trust

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - ikona študije

Zanemarjanje neodvisnih znanstvenih študij

Le 30 odstotkov študij, ki jih financira industrija, kaže biološki učinek zaradi izpostavljenosti radiofrekvenčnemu mikrovalovnemu sevanju na zdrave ljudi, naravo in okolje. Neodvisno financiranje študij pa biološki učinek dokazuje kar v višini 70 odstotkov. 

Vir: 5gcrisis.com

5G Slovenija | Za Slovenijo brez 5G - ikona modra vojska

Tovrstno tehnologijo uporabljajo v vojski

Tehnologijo, ki uporablja milimetrske valove enakih frekvenc kot 5G, uporabljajo v vojski kot orožje za odganjanje množic. Ljudje, ki pridejo v stik z žarki, ki jih oddaja omenjeno orožje, dobijo občutek goreče kože.  

Vir: 5G Crisis PDF

Sindrom intolerance na elektromagnetna polja

5G omrežjeElektrosenzitivnost5G omrežje

Elektromagnetna hipersenzitivnost (EHS) ali krajše elektrosenzitivnost, je sindrom intolerance na elektromagnetna polja. Znanstveniki so na podlagi več sto obravnavanih pacientov potrdili, da elektrosenzitivnost obstaja, ter da to niso samo psihiatrične motnje [vir].

Kako prepoznati elektrosenzitivnost?
Običajni simptomi so:

težave s spanjem,

utrujenost,

izčrpanost,

pomanjkanje energije,

nemirnost,

razbijanje srca, 

problemi s krvnim tlakom,

bolečine v mišicah in sklepih,

glavoboli,

depresija,

težave s koncentracijo,

pozabljivost,

anksioznost,

težave pri uriniranju,

omotica,

šumenje v ušesu in

občutek pritiska v glavi in ušesih [vir].

Seznam neodvisnih znanstvenih študij, ki kažejo učinke

Znanost5G omrežje

0
zdravstvenih / bioloških študij
0
recenzij
0
epidemioloških študij

Veliko je govora o tem, da »ni dovolj« znanstvenih študij, ki bi dokazovale negativen vpliv elektromagnetnih sevanj na ljudi. V bazi podatkov EMF:data je zbranih 490 znanstvenih študij, ki so bile izbrane na podlagi strogih kriterijev. Izbrane so študije, ki raziskujejo vplive neionizirnega sevanja na zdravje ljudi ali okolja, zadostovati morajo visokim znanstvenim standardom in raziskovati vplive elektromagnetnih polj pod varnostnimi regulativami v območju frekvenc od 30 kHz do 300 GHz.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo

5G omrežjeO gibanju5G omrežje

Stranka Za zdravo družbo, gibanje Skupaj za zdravje človeka in narave, Zveza ekoloških gibanj Slovenije, Stavbna biologija, Zveza biodinamikov Slovenije, Društvo za biodinamično gospodarjenje Ajda Vrzdenec, Inštitut za produktivnost, Zveza ekoloških kmetov, Društvo za mednarodni razvoj, portal ninamvseeno.org in številni posamezniki smo oblikovali Gibanje za človeku prijazno tehnologijo, v katerem opozarjamo na aktualni problem wi-fi usmerjevalnikov s stališča elektromagnetnega sevanja, predvsem pri izpostavljenosti otrok, nosečnic, bolnikov in ostarelih; ter na nesprejemljivost uvajanja 5G tehnologije v Sloveniji.

Temeljno izhodišče gibanja:

razvoj in tehnologija – da, 

na račun zdravja, narave in okolja – ne!