zbiranje-podpisov-proti-5G
· Čas branja: 1 min

LJUBLJANA, 1. marec 2022 – Z današnjim dnem je uradno odprta prva vse-evropska ljudska iniciativa (ECI) proti možnim škodljivim vplivom tehnologije 5G na zdravje in naravo:

https://signstop5g.eu/en#sign

Cilj iniciative je, da najkasneje v 12. mesecih zberemo vsaj milijon podpisov Evropejk in Evropejcev (in kvoto v Sloveniji vsaj 5.700 podpisov), kar avtomatično pomeni obvezno obravnavo problematike možnih učinkov tehnologije 5G s strani Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Gre za nadaljevanje lokalnih iniciativ, kot je bilo v Sloveniji izjemno uspešno Gibanje za človeku prijazno tehnologijo, pri katerem spomnimo, da smo uspeli kot prvi in edini na svetu podpreti odločitev ministra za javno upravo Medveda, da odloži uvajanje sporne tehnologije 5G zaradi možnih učinkov na zdravje, torej z uporabo nujnega »načela previdnosti«. Ukrep, ki ga je takoj z nastopom izničila in zavrgla aktualna vlada, ki razume predvsem poslovne interese in ne prisluhne izjavam in kredibilnim ugotovitvam neodvisne stroke.

Predstavnika iniciative ECI 5G za Slovenijo sta Karel Lipič in Gregor Kos. Podpis je možno na spletni strani oddati elektronsko, poleg osebnega imena in priimka je potrebno oddati še EMŠO.

Odnosi z javnostmi

Več informacij: mismo@zdravadruzba.si

Deli naprej ...